eszem-tehat-vagyok
Bud Spencer - Eszem, tehát vagyok!Bud Spencer - Eszem, tehát vagyok!

Bud Spencer – Eszem tehát vagyok

3 990 Ft

Készleten

Aki nem eszik, nem tud gondolkodni, következésképp létezni sem, ez biztos – legalábbis Bud Spencer szerint.

Ebben a rendkívüli könyvben a híres filmsztár és sikerszerző humorral fűszerezve ötvözi a gondolkodás művészetét a főzés művészetével. Egyik legnagyobb szenvedélye, az evés, számára a létezés középpontja.

Véleményét tizenkét tekintélyes gondolkodó előtt védi meg, akik álmában látogatják meg. Humorral és iróniával teli, káprázatos szellemi párbajt vív olyan neves filozófusokkal, mint Szókratész, Konfuciusz vagy Immanuel Kant.

Ha pedig cserbenhagyják a szavak, akkor ínycsiklandó olasz ételkülönlegességeket készít vendégeinek, a tészta- és halételektől a jellegzetes nápolyi süteményekig, mire jóllakottan és elégedetten kiegyeznek.

Bud Spencer különleges könyve arra ösztönöz, hogy együtt nevessünk és főzzünk vele, miközben egyre inkább elhiteti velünk, hogy teli hassal minden könnyebb.

“Ha akarsz enni még egy hamburgert, szükséged lesz a fogaidra!”

Részlet a könyvből:

“-Igyál egy korty vizet, Maestro! Borral sajnos nem tudlak kínálni, mert absztinens vagyok. Nekem elég egy pohár, és máris dől belőlem a szó, mint belőled… Na, mit szólsz a főztömhöz? Lefogadom, ilyet még nem ettél! Ugye?

Lassan, a fejét csóválva, csukott szemmel, szinte eksztázisban suttogta:
-Te jó ég! Miről maradtam le!
Negyedórával később Descartes elégedetten törölte meg a száját és böffentet egyet.
-Pardon!
Kezdtem megkedvelni ezt a fickót. Mivel a böfögés ragadós, én is eleresztettem egyet, azonban néhány decibellel erősebben, hogy még az ablakok is beleremegtek. Erre már Maria is felébredt és kiszólt:
-Carlo, mi történt?
-Semmi, semmi, csupán a vihar! Aludj csak, mindjárt jövök.
Descartes láthatóan lenyűgözve mért végig tetőtől tlpig, majd így szólt:
-Meg kell hagyni, egyszerű és mégis nagyszerű szakácsművészete meggyőzött. Rendben, mindent összevetve elismerem, hogy az ön “táplálkozom, tehát vagyok” kijelentés megállja a helyét a “gondolkodom, tehát vagyok” mellett a létezés bizonyítékaként…”

“A gyors helyzetfelismerés nagy előny!
A bakelit lemezek csomagolása tuti volt, és gyorsan meghozták.
Mintha csak pizzát rendeltem volna. Köszönöm!
Hanzéli Ádám” – 2019. 10. 22.

A Cinestar.hu ajánlója:

Eszem, tehát vagyok! – jelenti ki Bud Spencer már a könyv első fejezetében. Talán nincs is olyan híresség, akinek a szájából nagyobb hitelességgel hangozhatna el ez a mondat.

Hiába ad nekünk a Puffin erőt és mindent lebíró akaratot, mikor a hajó főzőfülkéjében készül a finom hagymás bab!

Mindannyian emlékszünk gyermekkorunkból a Bud Spencer-Terence Hill filmekre, amelyekben az elmaradhatatlan pofozkodás mellett a nagydarab színész folyamatos éhsége is kulcsfontosságú volt. Tudjátok, hiszen hiába ad nekünk a Puffin erőt és mindent lebíró akaratot, mikor a hajó főzőfülkéjében készül a finom hagymás bab! A Nincs kettő négy nélkül egyik legemlékezetesebb jelenete, amikor Bud megelégeli alteregója szigorú diétáját, és Terence mellé húzza a székét a hosszú és minden jóval megrakott ebédlőasztalnál. A fagyiból pedig akkor is tornyot halmoz magának a páros, ha pisztácia nincs!

Miután két életrajzi kötetével (Különben dühbe jövök, 80 év alatt a Föld körül) nagy sikereket ért el, valószínűleg nem volt kérdés számára, hogy a rajongóknak igénye van egy újabb könyvre. Összedugta hát a fejét társszerzőjével, Lorenzo de Luca-val, és megszületett az Eszem, tehát vagyok című kötet. A középpontban pedig mi más is állhatna, mint az evés öröme!

rajongóknak igénye van egy újabb könyvre

Az életrajzi kötetek után talán kicsit merész vállalkozásnak tűnik, hogy Bud Spencer történetírásra adta a fejét. Hiszen nem író ő, az önéletrajz pedig olyan műfaj, amely nem feltétlenül követeli meg az írói fantáziát – különösen, ha a szerző önmagában olyan érdekes élettörténetet tudhat maga mögött, amelyet színezés nélkül is érdemes papírra vetni. Lorenzo de Luca segítségével azonban Bud-nak sikerült egy olyan szerethető könyvet összehoznia, amely nem csak a Spencer-Hill páros rajongóinak nyújthat kellemes kikapcsolódást.

Az a jó ebben a kötetben, hogy nem akar többnek látszani annál, ami. A történet szerint Bud egy éhes éjszakán vendégül látja a világtörténelem híres gondolkodóit, és mindegyiküknek készít valami olasz finomságot (így kapunk recepteket a sztori mellé), és közben eldiskurál velük. A világot nem váltja meg, de nem is akarja: a cél a színtiszta, pillekönnyű szórakoztatás, miközben egy kicsit jobban megismerhetjük magát Bud Spencer-t.

színtiszta, pillekönnyű szórakoztatás, miközben egy kicsit jobban megismerhetjük magát Bud Spencer-t

Összességében egy kellemes, kedves, sokszor megmosolyogtató olvasmányról beszélünk. Tökéletes azokra az estékre, amikor fáradtak és morcosak vagyunk, és valami egyszerű szórakozásra vágyunk.

És persze, azok a finom receptek! Egyet-kettőt azokból is egészen nyugodtan ki lehet próbálni, és már attól is jobb kedvünk lehet egy kicsit.

Címkék: , .