bud-spencer-aktiv

Aktív – Bud Spencer interjú

Aktív interjú a TV2-ben Kneipp Vincével, a spencerpolo.hu alapítójával

Ide kattintva tudod megnézni a riportot a TV2 oldalán

2015. Május 11. A San José-ban megrendezett filmnézés utáni hétfőn nappalijában kereste fel Kneipp Vincét (alias Matthew Kirby) a TV2 Aktív műsorának stábja.

A riport kedvéért minden ereklyének elmondtuk a történetét, természetesen a rövidre vágott adásba csak kevés került be.

Bemutatták viszont gyűjteményünk legértékesebb darabját, egy dedikált fotót Bud Spencertől, amit legutóbbi római utunk során szereztünk be.

A legnagyobb rajongásból elkövetett tett pedig a pólóbolt megalapítása volt, “és ez magától értetődik” :)

Az Aktív riportban szereplő pólót itt tudjátok megnézni

TV2 aktív - Bud Spencer
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!

Bud Spencer üzenete a magyarországi rajongóknak, nektek, szintén szerepel az Aktív műsorában:

Kedves magyar barátaim!

Amint ezt látjátok, személyesen Bud Spencer vagyok. Az én hatalmas nagy sikeremet nektek is köszönhetem.

Bud azt is elmesélte régebben az Aktív stábnak, hogy hogyan lett színész:

“Hatalmas palira volt szükségük és felhívtak engem, kérdezték: Lovagolni tudok-e?
Mondom, nem.
Legalább angolul tudok?
Mondom nem.
Szakállam van-e?
Mondom, nincs, soha nem is volt és minden nap simára borotválom az arcom.
Hát valahogy így indult.”

Kirby
Kirby
A Kneipp Vincével készült Aktív riport leirata, a kisfilmek linkjeivel :)

“Van egy eredeti filmplakát, filmes fotó az Én a vízilovakkal vagyok forgatásáról, ezeket Rómában szereztük be. Egy utcai árus nem is tudta, mekkora érték.”

Kneipp Vincének nagyon is sokat ér ez a fotó. A 26 éves fiú az egyik legnagyobb hazai Bud Spencer rajongó. Nappalijában szinte mindenhol filmes ereklyéket látni, rajzok fotók, pólók.

Elismerés
Igazi elismerés Bud Spencertől

A fanatikus rajongó egészen hat éves kora óta imádja a Bud Spencer filmeket, idén pedig egészen Rómáig ment egy aláírásért.

“Idén Márciusban jártunk Rómában, és ha már ott voltunk nyilván ellátogattunk Bud Spencerhez. Vittünk neki egy kis ajándékcsomagot, meg egy pár fotót,  hogy dedikálja. Sajnos nem volt otthon, mert a lányánál volt Amerikában Diamanténál. Viszont volt olyan kedves, hogy visszaküldte nekünk a fotókat aláírva.”

Sokszor rendeznek közös filmnézéseket a többi rajongóval, évente egyszer pedig egy több napos fesztivált tartanak Zánkán, ahol ezernél is több Bud Spencer rajongó jön össze.

Azt mondja, hogy van valami megmagyarázhatatlan bája ahogyan elbánnak a rossz fiúkkal, és nem csak a gazemberek, hanem az időtálló poénok is röpködnek. Testvérével (Wilbur Walsh) egyébként egy mini főzőműsort is készítettek, Ahol azokat a híressé vált ételeket készítik el, amelyek Bud Spencer és Terence Hill kedvencei.

Hagymás bab, krumplis hal, a ház specialitása a zöldbabos rizs, a sör-virsli verseny, mint kihagyhatatlan és a hamburger.” – mindegyik link a megfelelő főzőműsorra mutat, mondhatni remek!

Hamburger
Hamburger

Megkérdeztünk titeket rajongókat is, hogy miért jók még ma is ezek a filmek:

Mert a rossz mindig elnyeri méltó jutalmát és úgy hogy sosem hal meg senki” – Károly

Mert ezek a filmek korszakalkotó művek. Hogy miért ennyire sikeresek? Minden megvan benne ami kell hozzá. Nem lehet csupán egy dolgot kiemelni ami miatt ők lennének a legjobbak.

 • Az első a forgatókönyvek megírása, a poénok és a karakterek kitalálása.
 • A második szintén a forgatókönyvhöz tartozik, azon kívül hogy vicces, nincs benne erőszak – vagyis csak olyan mértékben, ami egy gyerek számára is emészthető és vicces.
 • A harmadik, amit talán a legelejére kellett volna vennem, az a színészi teljesítmény amivel mindezt tökéletesen meg tudták valósítani.
 • A negyedik, de kihagyhatatlan a sorból, a magyar szinkront készítő szakemberek munkája.

Ezek mind kellettek ahhoz, hogy ezek a filmek generációkat átívelően megmaradjak. Ami pedig még tovább fokozza a színészek iránti rajongást az szerintem – vagyis az én esetemben – az, hogy a magánéletük és a színészi munkán kívüli teljesítményük és sikereik is nagy elismerést és tiszteletet érdemelnek.” – Víg Máté

Nagyszerű melódiák csendülnek fel a filmjeikben, mely zenéket meghallva szinte azonnal eszünkbe jutnak hőseink! A lényeg talán a legeslegjobban finomhangolt humor és a magyar szinkron együttes hatása koronázza meg ezeket a műveket! Néha még ma is, mikor már a sikeresebb filmjeik egy részét kívülről ismerem, fedezek fel újabb és újabb poénokat bennük!” – Papp Bálint

2015. 05. 12. TV2 Aktív

Lucky Luke
Lucky Luke

Aktív – Bud Spencer interjú” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Sziasztok,

  Élőben még sose láttam Bud-ot, jó lenne akár csak egy pillanatra is látni, ha MO-ra jön. Ha lesz erről infótok, megírhatnátok a hírlevélben. 😉
  Köszi.

  Ha előbb nem, Zánkán találkozunk 😉
  Gábor

  1. Természetesen mi is ezt várjuk, ezen dolgozunk, írunk, amint történik valami előrelépés :)

 2. én is nagyon várom a mestert remélem ott tudok lenni és kezet tudok rázni egy ekkora legendával páratlan amit véghezvitt(ek)örök klasszikusok megunhatatlan alapművek

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>